Bill Granger
Bill Granger is de sympathieke Australische kok die ongecompliceerd maar met veel gevoel voor smaak miljoenen mensen aan het koken heeft gezet; vooral door zijn TV-optredens als kok maar ondertussen ook door de talloze kookboeken die hij heeft uitgegeven.
Tijd is kostbaar voor mensen met een jong gezin en een druk leven – wie herkent het niet? Bill Granger weet als geen ander dat er in elk gezin behoefte is aan ideeën voor gemakkelijke gerechten die niet al te veel tijd kosten. Wat gaan we eten? staat vol met zijn kenmerkende ongecompliceerde gerechten die het drukbezette moderne gezin te hulp komen. Het boek bevat gerechten voor elk moment van de dag: een snel en gezond ontbijt, een voedzame lunch, iets lekkers bij de thee, het dagelijkse avondmaal en dinertjes met vrienden. En, heel praktisch: er zijn hoofdstukken met voordelige maaltijden voor wie even krap bij kas zit en met vooraf te bereiden maaltijden om in te vriezen.
Bills gerechten zijn een weerklank van de ontspannen en informele manier van koken die hij ook in zijn beroemde restaurants laat zien: uitnodigend, smakelijk en bevredigend. Dit prachtig geïllustreerde boek vervult de behoefte aan gerechten die snel te bereiden, gezond en vooral ook lekker zijn, om met z’n allen aan de familietafel van te genieten. Bill Granger is een populaire restaurateur en culinair auteur. Hij werd geboren in Melbourne en verhuisde op zijn 22ste naar Sydney waar hij zijn eerste restaurant opende, Bills. Inmiddels heeft hij vier succesvolle restaurants in Australië en Tokyo. Bill is ervan overtuigd dat eten bereiden plezierig moet zijn en nooit een last. Hij laat dat zien in zijn kookboeken, waarvan hij wereldwijd al 800.000 exemplaren verkocht, en in zijn tv-series. Bills recepten verschijnen regelmatig in kooktijdschrift Delicious.